2010. június 24., csütörtök

Windows Updates Downloader (WUD)

Frissítve: 2010. november 18.
Jelenleg úgy tűnik beállt a WUD project.
2010. március óta nem frissül a lista.
Helyette ajánlom a Windows Offline Update programot.

**************************************************

Windows Updates Downloader  segítségével egy kattintással letölthetjük Windows-unkhoz az összes kiadott kritikus frissítést és még néhány fontos segédprogramot. A program egy (vagy több) XML fájlt használ, amibe a szerző összegyűjtötte az összes kritikus frissítés legfontosabb adatai: közvetlen letöltési link, kiadás dátuma, a letöltendő fájl mérete, a Microsoft oldalán található tudásbázis linkje. Ezt az adatfájlt - aminek a szerző az UL vagyis Update List kiterjesztést adta - néhány társszerző letöltötte és átszerkesztette a Windows saját nyelvi verziójára. Jelenleg a következő nyelvű Windows-okhoz elérhető az adatfájl: arab, kínai, cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, koreai, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, török. Sajnos támogatás csak a következő operációs rendszerekhez van: Windows 2000, Windows XP, Windows 2003 Server.
Egy Windows újratelepítés előtt ezzel a programmal nagyon egyszerűen letölthetjük az összes kritikus frissítést, szervizcsomagot, Windows Media Player-t, .Net Framework-öt.

Hogy mire is jó igazán, azt egy következő postban leírom.

3 megjegyzés:

  1. Üdv, mikor jön a leírás? :) Most telepítettem újra az XP-t, és szeretném az összes frissítést egyben leszedni.

    köszi, Gábor

    VálaszTörlés
  2. Szia Gábor!

    A frissítések utólagos telepítéséről Naszuf barátom írt itt:

    http://naszuf.blogspot.com/2010/05/deploying-windows-update-to-offline.html

    Én is kipróbáltam egy tanteremnyi géppel, működik.

    A saját leírásom arról, hogy miként lehet olyan telepítőt készíteni, amiben eleve benne van az összes frissítés és automatikusan, install közben felismeri az eszközöket és telepíti a driver-eket is, itt írtam:

    http://pctamogatas.blogspot.com/2010/06/windows-xp-sp3-office-2003-sp3.html

    üdv,

    -mono-

    VálaszTörlés
  3. Szia Attila!

    Köszi szépen a gyors választ, el fogom olvasni. Bár régebben csináltam már saját telepítőt NLite-tal, akkor a frissítéseket és a drivereket nem tudtam beintegrálni. Most végül is utólag sikerült letölteni a frissítéseket a netről.

    üdv, Gábor

    VálaszTörlés