2010. június 24., csütörtök

Netvibes - mindent egy helyen, avagy személyre szabott Internet

Netvibes – (Re)Mix The Web
http://www.netvibes.com

Kinek a pap, kinek a papné – tartja a szólás.
Kinek az iGoogle és Google Reader, kinek  Netvibes.
Van, aki áttér Netvibes-ról Google-ra, és fordítva.
Én ugyan nagyon szeretem pl. a GMail-t, de az iGoogle nem fogott meg.
Sokkal emberibb, kedvesebb a Netvibes. Nekem.
Ezért én most a Netvibes-ról ejtenék pár keresett szót.
Igen, szó szerint keresett szót, mert ahogy böngésztem a témával kapcsolatban a webet, sok írásra akadtam az általam is régóta használt Netvibes-szal kapcsolatban.
Kiollózok néhány gondolatot, megjelölve az eredeti cikket is, ahonnan származik.
Azután ki-ki eldöntheti, hogy mennyire szimpatikus neki a Netvibes, ha eddig még nem ismerte volna.

“Aki idejének egy részét a világháló böngészésével tölti, valószínűleg szembetalálkozott már a problémával,, hogy az embert érdeklő információk, témák, weboldalak mennyire szétszórva találhatóak. Külön-külön szolgáltatónál van e-mailünk, kedvenc blogunk és gyakran olvasott hírportálunk. Eleinte könnyen megy a webcímek megjegyzése, de az idő előrehaladtával egyre szaporodnak az érdekes oldalak, és szükség van egy módszerre, egy funkcióra, ami megjegyzi őket helyettünk. A kedvencek (vagy könyvjelzők) használata közelebb visz bennünket a megoldáshoz, de ennél fejlettebb szolgáltatások is léteznek, amelyek intelligensebbek az egyszerű könyvjelző-kezeléstől.”

Forrás: Shvoong - Netvibes - mindent egy helyen

”Hírek, ahogy te szeretnéd – röviden így jellemezhető a Netvibes. De ennél azért lényegesen többet nyújt a szolgáltatás, hiszen amellett, hogy magunk állíthatjuk össze napi olvasnivalónkat, egy helyről kezelhetjük levelezésünket, könyvjelzőinket és jegyzeteket készíthetünk, legnagyobb előnye, hogy "mindenhol ott van", így még csak telepíteni sem kell.”

”A Netvibes nem egy program, nem kell telepíteni, aztán bevinni a munkahelyünkre és ott is telepíteni, hiszen mindenhol ott van: ez egy honlap. Az AJAX technológiának köszönhetően azonban olyan felhasználóbarát felületet kínál, amivel minden RSS-olvasó és hírgyűjtő portál fölé emelkedik: ez egy személyes, saját honlap, annak minden előnyével és testreszabhatóságával.
Egyetlen oldalból áll (több "füllel" - megjegyzés tőlem), itt viszont mindent elhelyezhetünk, amit jónak látunk. A különböző információk kis dobozokban jelennek meg, amik első szembeötlő tulajdonsága, hogy felső keretüknél megragadva tetszőlegesen átmozgathatók az oldalon bárhová. Ezzel máris személyre szabtuk a tartalmat, amit a hagyományos kialakítású weblapokkal nem tehetünk meg. Természetesen a beállított elrendezés, és minden egyéb tulajdonság is elraktározódik (...) így bárhonnét ugyanazokat a beállításokkal érhetjük el kezdőoldalunkat.”

Forrás: Jox.hu - Netvibes, avagy személyre szabott Internet, a web 2.0 jegyében


A használatról néhány leírás:
http://koos.hu/magunkrol/rss-feed/netvibes
http://www.jox.hu/cikkek/712/8
http://www.sg.hu/cikkek/46747/web_2_0_felvilagositas_i_a_netvibes/1

Saját publikus Netvibes oldalam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése