2010. június 24., csütörtök

Ingyenes vírusirtók - otthoni használatra

Összeszedtem néhány –otthoni használatra ingyenes- vírusirtó alkalmazást.
Magam is használom némelyiket (Free AV, illetve AVG Free), amikor valaki megkér, hogy telepítsek neki vírusirtót, illetve olyan esetekben, amikor ugyan van megvásárolt termék, de az adott gép azt nem bírja el, mert nagyon lassú lenne tőle, kevés az erőforrás.
Tévedés ne essék, ingyen ebéd nincs. Azért mert ingyenes még nem rossz, de azért mert ingyenes, jó néhány szolgáltatásról le kell mondani cserébe, amit a fizetős verziók viszont természetesen tudnak.
Ha lehetőség van rá, akkor érdemes valami fizetős verziót venni. Javasolni nem javasolnék semmi, mert egyrészt ez itt most pont egy ingyenes vírusirtó post, másrészt mindenki másra esküszik, érdemes utánaolvasni. Azért a nevesebb gyártók termékeivel nagyot nem lehet tévedni.
De nem sokat érnek a vírusirtók a Windows javítófoltjainak rendszeres telepítése nélkül, és a jó sok vírust tartalmazó warez oldalak szorgalmas látogatása mellett :)
Ideteszek néhány linket vírusokkal foglalkozó oldalakról, illetve az ingyenesen letölthető és használható vírusirtók hivatkozási címeivel.
A lista a teljesség igénye nélkül való, jórészt inkább csak a legismertebb programokat tartalmazza, mert ingyenesből is rengeteg van.
A linkelt gyűjtőhelyeken természetesen mindenki kedve szerint válogathat.

Vírusokkal, vírusleírásokkal, vírusfigyelmeztetéssel foglalkozó oldalak:

virushirad   Vírushíradó.huantivirusblog  Antivírus blogbiztonsagportal  Biztonságportálmilworm  Nulladik napi sebezhetőségek

Otthoni használatra szánt ingyenes víruskeresők:

avast  avast! Home Edition

avgfree  AVG Freefreeav  Avira Antivir Personalclamwin  ClamWin Free Antivirus for Microsoft Windowspctools  PC Tools Antivirusszoftverbazis  Különféle -nevesebb, fizetős- vírusirtók próbaverzióinak letöltése (Origo Szoftverbázis)


pcw  A Csaba által lentebb ajánlott PCWORLD fórumban található gyűjtemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése