2010. június 24., csütörtök

Firefox mint Internet Explorer, avagy a kaméleon (IE Tab)


Sokan használnak Firefox böngészőt, mert jó, mert kényelmes, testre szabható, mert viszonylag biztonságos.
De máig vannak olyan webhelyek (például a Windows Update oldal), amely megjelenítéséhez technikai vagy más okból az Internet Explorert kell használnunk. Ez kényelmetlen, mert külön el kell indítanunk, mert plusz erőforrást (memória) kötünk le vele.
Arról nem beszélve, hogy ha alapértelmezettnek a Firefox van beállítva (mint a Firefox-ot használók legtöbbjénél), akkor egy Office telepítés után az Update oldal nem engedi letölteni a frissítéseket. De céges Intraneten is sok szolgáltatás készült Internet Explorer-re.
A fentiek kiküszöbölésére jó lehetőség az IE Tab kiegészítő, melynek telepítésével lehetőségünk van az Internet Explorer megjelenítő motorjának használatára bármely Firefox „fül" alatt.

Így nézi ki a Windows Update megnyitása Firefox-ban:

ietabupdate

Alapesetben a böngészőnk státusz-sorának jobb alsó sarkában találhatjuk meg a telepítést követően, és egy kis ikonon mutatja, hogy az aktuális lap éppen melyik böngésző motorjával jelenik meg (FF, vagy épp IE).
Erre a kis ikonra bal egérgombbal kattintva cserélhetjük ki a két “böngészőt”, sőt lehetőségünk van egy új „fül" alatt is a másik böngészőmotorral is megjeleníteni -- így weboldalak fejlesztői pillanatok alatt letesztelhetik fejlesztésük eredményét mindkét programban. Hogy ne kelljen állandóan váltogatni, a beállítások között megadhatjuk azokat az oldalakat, amelyeket automatikusan Internet Explorer-rel szeretnénk megnézni minden egyes alkalommal. Például Windows Update, Office Update, WindowsLive, vagy más, Internet Exporer-re optimalizált weboldal.

ietab

Hasznos kiegészítő az IE Tabs, természetesen csak akkor, ha olyan oldalakat látogatunk, amelyek nem működnek rendesen Firefox alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése