2010. június 24., csütörtök

A nyomtatás megszakítása és a nyomtatási sorban maradt nyomtatási feladatok törlése Windows XP rendszerben

Idővel a windowsos gépeken előjönnek jellegzetes hibák.
Ezért, bár belinkeltem a magyar nyelvű Microsoft Súgó és támogatást, mégis egy-egy tipikusabb problémára kiemelnék megoldásokat.
Legyen most a nyomtatással kapcsolatos probléma, amikor nem lehet egyszerűen kitörölni, megszakítani a beragadt nyomtatási feladatot.
A nyomtatási problémák a legkellemetlenebbek közé tartoznak azon hibák közül, amelyekkel számítógép-felhasználóként találkozhatunk. Kiváltképp, amikor egy kollektíva használ egy-egy megosztott nyomtatót, vagy közös számítógépen lógó eszközt, és biztos, ami biztos, azért mindenki próbál egyet nyomtatni, hiába terjed a hír, hogy most épp nem lehet, valami gond van, mert már "nekem se, meg nekem se sikerült":). De azért hátha kijön a 17-ik nyomtatás, átugorva az előtte levő 16-ot:)
A tudásbázisban a problémára több megoldás is szerepel, természetesen az egyszerűbbtől a bonyolultig.
Mivel az egyszerűbb megoldások ritkán segítenek az alaposan beregadt feladatok törlésénél, így azt a részt linkelném, ami mindig használt eddig.

A nyomtatásisor-kezelő leállítása és az összes sorbaállított fájl törlése.
A nyomtatásisor-kezelő szolgáltatás leállítása és a sorbaállított fájlok törlése érdekében létre kell hozni egy olyan parancsfájlt, amely automatikusan leállítja, majd újra is indítja a szolgáltatást. Bár ez bonyolultnak tűnik, valójában egyszerű, csak követni kell a leírásban foglaltakat.
Ha nincs kedved bajlódni vele, akkor csak olvasd el hogyan működik, és a DeletePrintJobs.zip fájlt töltsd le innen.
A zip fájl tartalmazza az eredeti DeletePrintJobs.cmd parancsfájlt, csak ki kell csomagolni letöltés után, majd futtatni.
(Azért légy óvatos: hasonlítsd össze a fájl tartalmát a leírással. Soha ne futtass meggondolatlanul idegen parancsfájlokat;))Eddig bevált a makacs, beragadt nyomtatási feladatok sikeres törlésére.
Jó munkát.
Megjegyzés: előfordult, hogy ugyan működött a módszer, kitörölte a beragadt nyomtatásokat, de csak a gép újraindítását követően került újra használható álapotba a nyomtatási szolgáltatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése