2010. augusztus 24., kedd

Wink 2.0 - ingyenes program prezentáló, képernyőkép készítő program

Bevallom eddig nem hallottam róla, pedig sok leírást készítettem.
Úgy ajánlották a figyelmembe.
Kipróbáltam, tetszik:)
Mivel két leírást is találtam róla, így nem állnék neki újra, de mindenképpen érdemes kipróbálni és használatba venni.

Az első leírás a letoltes.blog.hu-n olvasható.
Egy kis ízelítő belőle:

"Mikor egy programban szeretnénk megmutatni valaminek a működését, esetleg magának a szoftvernek a használatát, akkor csak kényszermegoldásokból választhatunk. Az egyik, hogy folyamatosan screenshotokat készítünk, majd ezekhez fűzünk kommentárokat, majd ebből PPT-t vagy videót gyártunk. A másik megoldás, hogy felvesszük az egész tevékenységünket a programmal, ezzel generálva egy több gigabájtos fájlt, majd ezt megvágjuk, feliratokat és más okosságokat helyezünk el benne, alámondást készítünk és közben mindenkit a pokolba kívánunk, aki kitalálta az oktatóvideó készítését.
Ezen a helyzeten tud segíteni a Wink, mellyel könnyedén tudunk ilyen célra jól használható bemutatókat készíteni."

A második, hasonlóan részletes pedig a techline.hu-n található.
Ebből is egy rövid részlet:

"Az elkészült művet végül önállóan futtatható EXE vagy SWF (Flash) formátumban publikálhatjuk. Utóbbi kiváló lehetőség, ha videós bemutatónkat az interneten szeretnénk közzétenni, böngészőből lejátszható formában. Még saját betöltésjelzőt (preloadert) is készíthetünk Flash bemutatónkhoz, ha az eredetileg megtalálható négy változat nem tetszene, és persze mi döntjük el azt is, hogy a lejátszáskor igénybe kívánjuk-e venni a Wink vezérlőit.
Lehetőség van még HTML és PDF exportra is, persze így nem videót, hanem képernyőképekből álló sorozatot kapunk.
Mindent egybevetve a Wink 2.0 segítségével gyorsan és könnyen készíthetünk el egy látványos szoftverbemutatót, így mindenkinek tudjuk ajánlani, aki saját alkalmazásainak használatát szeretné látványos és könnyen érthető formában tálalni a felhasználóknak."

A Wink 2.0 program honlapja a letöltési lehetőséggel itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése